Saturday, December 20, 2008

tag: yang tujuh


oh, teman saya telah men'tag' saya. pening kepala macam mana nak jawab. I'm not really into this tagging thing kerana ini akan menyebabkan saya rasa bersalah untuk tak menjawabnya (sebab orang itu menyuruh saya pastinya dengan harapan) dan juga rasa bersalah bila menjawabnya (because I have to spend my time to do something that won't bring much benefits, ye la saya ni buka sape-sape untuk dikenali...).

instead, I'm thinking of making this tag my own waaayy..ehe.


7 ciri wanita/lelaki idaman anda:--> (how I wish myself to be)
1. A good planner
(I have two personality on this. Sometimes I make plans before taking any action. Tapi selalunya I do things unplanned, on the very last minute! I think I'm oK to go both ways. But I would prefer to plan things well)

2. Sistematik
(Plan all my schedules and meeting. Watch every progress and keep track of my own performance on certain things. aha)

3. Understanding
(I wish I'm good in understanding people's feelings. Selalunya perasan je macam faham..huhu)

4. Semangat dan Kemahuan yang TINGGI
(waah..ini sangat penting. supaya tak rasa 'down' bila bertemu dengan masa-masa sukar)

5. mencapai 10 muwasafat tarbiyah
(ini paling atas patutnya. tapi tak larat nak tukar-tukar dah..ehe. But yet, ini sangat penting!!!)

6. Keep improving myself day by day
(life is like a silent time-bomb)

7. mempunyai hubungan yang kuat dengan Allah
(untuk setiap masa dan selama-lamanya...)


7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup:--> (sesape je pun boleh kan?)
1. Prophet Muhammad S.A.W
-manusia agung..what else can I say! Contoh terbaik dalam hidup..love him because he brings love to the world :) (bi iznillah)

2. Para Sahabat dan Sahabiah
-if i have to put each of them in this list, it won't be enuff. But I love to read stories of them! Very inspiring :)

3. IHAB
-well-known, hopefully to follow his inspiring way in calling people to Allah..

4. SQ
- I love his way of writing, I can feel it comes from his heart. As-Syaheed yang sangat tenang di penghujung nyawanya. Very well-known for his Tafsir Fi Zilalil Qur'an (clue..ehe)

5. Salahuddin Al-Ayyubi (Sultan Saladin)
- Semangat yang tinggi!!! Perjuangan membebaskan al-Quds

6. Muhammad al-Fateh
- Bijaksana, berkepimpinan dan keimanan yang tinggi. Manusia yang dinyatakan dalam hadis Rasulullah sebagai sebagai sebaik-baik raja dan tentera dibawah kepimpinannya.. wah, bestnya!

7. My murabbi and murabbiah
- Semangat kalian inspirasi saya!


7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati :
(ini saya tak nak jawab sebab it is based on future. Sorry, I don't have the ability to predict the future..ehe)

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda:--> (What does it mean by pasangan anyways?)
1. SYURGA
(What else can I wish for?)

2. Makkah
(Baitullah dan mengambil teladan dari seerah rasulullah semasa perjuangan di Makkah. Juga perjuangan Ibrahim, Hajar dan Ismail)

3. Madinah
(Melawat Makam Nabi dan mengingati seerah perjuangan rasulullah di sana sehingga benar-benar terkesan di hati)

4. Al-Quds
(Bumi anbiya' dan isra' mi'raj)

5. Spain
(bumi andalus..moga-moga dapat menyuntik semangat untuk mengembalikannya kepada yang Haq)

6. Turki
(melihat sendiri kesan peninggalan bapa pemodenan mereka dan merasai kepedihan peristiwa 1924)

7. Mesir
(bumi anbiya'..menjejaki tapak-tapak kaki Nabi Yusuf dan Nabi Musa)

7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda:--> (apekah???)
tak payah jawab boleh tak?

7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan :--> (??)
pass~

Tag 7 rakan yang anda mahu mereka buat PERIHAL 7 ini
oh takpe.. saya tak nak buat orang lain rasa bersalah.


kepada cik bulan yang telah men'tag' saya:
maaf, saya tak dapat jawab dengan baik. Saya tak pandai sangat..
harapnya, saya telah menjalankan amanah cik ini dengan sebaiknya yang saya dapat beri..

1 comment:

misz mun said...

ahahaha thanks leed yg ku syg =)
jawab je apa yg awk nk jwb he~

atleast awk dah jwb dgn jayanya
tenkiu

xoxo