Tuesday, November 11, 2008

tadika kucing

Entri ini untuk adik saya.
Sibuk dia bercerita mengenai mak cik kantinnya yang masuk surat khabar.

Mak cik kantin yang buka tadika kucing di rumahnya.
^_^

Lihat sini atau sini.



Tamat sudah perlawanan dengan kertas-kertas.
Saya mahu baca buku sepuas-puasnya!! =D

Buku dalam senarai terkini:
Laskar Pelangi
Muhammad Al-Fateh
Antara tetap dan berubah
Kangen sama Rasul
Langkah Bermula (tak habis lagi)
Manhaj Hidup Muslim (tak habis juga)

Buku dalam wishlist:
The Sealed Nectar
Karbala
Matahari di atas Gilli
Saasatul Ibad
Laskar Pelangi (edisi Indonesia)
Sang Pemimpi (sambungan tetralogi Laskar Pelangi)

Tontonan dalam senarai terkini:
Malcolm X
Lawrence of Arabia
Paradise Now
em.. senarai sedang ditambah..

dan banyak lagi. Insya Allah

Saya tak sabar mahu ke Brunei!!
28 Nov - 5 Dec
^_^

Biiznillah

7 comments:

Raudhah said...

salam..hehe,lama tak singgah dah blog ni..

sy perasan dalam wishlist awk ade tertulis karbala..buku faisal tehrani ke?kalau ya,sy ada bukunya..

kalau nak pinjam,boleh saja sy suruh adik sy poskan..hehe

kuchinque said...

Ya. Karbala buku Faisal Tehrani. Teringin nak tahu apa yang berlaku sebenarnya. Nak beli, tp fulus tak mengizinkan lagi..nak bagi pinjam, boleh juga. kalau tak menyusahkan la..hehe. mekasey raudhah! you are so sweet.. ^_^

Tgh exam ke?
Semoga diberi yang terbaik!

syuhadah dzarawi said...

salam cik kuchinque=)

owh..saya ada buku karbaLa. secara tak sengaja terbeli di KL Central.

memang patut dibaca. tapi sayang, biLa saya bawa balik ke rumah ramai yang bertanya 'Bukan buku ni diharamkan ke??'. I have no idea why did they said that. Mungkin sbb tajuk dia Karbala; in relation to Shiah.

kemudian baru saya menyedari FT ada gelaran tertentu oleh kelompok2 tertentuu...

hmm...enjoy your reading k. maybe we can exchange our review towards the book. n cik raudhah sekali yer =)

kuchinque said...

Syud. yep, biasalah yg kontroversi ni yang best nak baca. Hehe..

Boleh2. Seronok juga diskusi pasal buku ni.

kuchinque said...
This comment has been removed by the author.
aniuna said...

salam kd...
wah... bleh pinjam bku dr kd nie.. hehe
hmm... wishlist ntok movie kite plak... SANG MURABBI...
uwwaaa

nanti, stori mori la pengalaman ke brunei k...

ilalliqa

kuchinque said...

wsalam, aniuna.
hehe..

lupe lak hari tu awak minta nak tengok cd nya.
nanti kd ambil dari rumah, boleh bagi awak pinjam.

awak tak nak bagi kte pinjam buku best2 ke? abbas as-sisyi ke..